Αγνά υλικά από την Αστυπάλαια

Οι πολύτιμοι καρποί της αστυπαλίτικης γης

Η παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων “Ηλιάνα” αποτελεί για εμάς μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, γιατί μας φέρνει στο μυαλό γλυκές αναμνήσεις. Μας φέρνει γεύσεις και μυρωδιές με τις οποίες μεγαλώσαμε, γιατί χρησιμοποιούμε τα ίδια αγνά υλικά και αξιοποιούμε τη φρέσκαδα των θησαυρών της αστυπαλιτικης γης, όπως ακριβώς έκαναν κι οι παλιοί. Τον φημισμένο κρόκο (σαφράν) της Αστυπάλαιας που φυτρώνει με χάρη στις κοφτερές πλαγιές της, το πλούσιο σε γεύση και αρώματα θυμαρίσιο μέλι, το άγριο ευωδιαστό θυμάρι, τη μυρωδάτη ρίγανη που ξεπροβάλλει σε κάθε γωνιά του νησιού και φυσικά, τη χλωρή, το περίφημο τοπικό ανθότυρο. 

Όλα τα καλούδια μας είναι υψηλής θρεπτικής αξίας. Η εκλεκτή ποιότητα και η ασυναγώνιστη γεύση τους βασίζεται στην Αστυπαλίτικη παράδοση. Μένουμε πιστοί στις ρίζες μας και στην ελληνική διατροφική κουλτούρα, γι’ αυτό και δε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τίποτα λιγότερο από τους πολύτιμους καρπούς της Αστυπάλαιας, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - το αληθινό χρυσάφι της ελληνικής γης - , φρέσκο γάλα και αυγά δικής μας παραγωγής. 

Από τα παραδοσιακά κιτρινοκούλουρα Αστυπάλαιας και το παξιμάδι αμυγδάλου, μέχρι το κρίθινο παξιμάδι με θαλασσινό νερό, όλα τα διαλεχτά καλούδια μας είναι πολύτιμα και μυρωδάτα, γιατί έχουν ζυμωθεί με την ίδια μυστική συνταγή  για χρόνια; έχουν ζυμωθεί με μεράκι.

Αυτοφυή Ζαφορά

O γνωστός κρόκος ή σαφράν, που φύεται στις βορινές πλαγιές των βουνών της Αστυπάλαιας και μαζεύεται με το χέρι από τους ντόπιους κάθε Φθινόπωρο.

Χλωρή Αστυπάλαιας

Tο περίφημο τοπικό ανθότυρο, που παρασκευάζεται στο νησί με την παραδοσιακή μέθοδο τυροκόμησης, από ντόπιο κατσικίσιο και πρόβειο γάλα.

Θυμαρίσιο Μέλι Αστυπάλαιας

Oνομαστό ανά τους αιώνες για το πλούσιο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του.

Άγριο Θυμάρι Αστυπάλαιας

Που φύεται παντού στο νησί σκορπώντας ευωδία και χρώμα και μαζεύεται με το χέρι τέλoς Μαΐου.

Άγρια Ρίγανη Αστυπάλαιας

Που φύεται σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού όπου τις χτυπά ο βοριάς και η αλμύρα, και συλλέγεται προσεκτικά μέσα στο Καλοκαίρι.

Φρέσκα, ελληνικά υλικά

Επιπλέον χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Μαστίχα Χίου, Φρέσκο γάλα και αυγά, Αμύγδαλα κ.α.

Όραμα μας είναι να αναβιώσουμε  και να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις αυθεντικές συνταγές του νησιού, χρησιμοποιώντας υλικά άριστης ποιότητας από την αστυπαλίτικη γη, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που θα ταξιδέψουν από τη νησιωτική Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ζεστό, γεμάτο φρέσκα αρώματα και χρώματα, το εργαστήριο “Ηλιάνα” παντρεύει το χθες με το σήμερα, παρασκευάζοντας γνήσια τοπικά προϊόντα με σεβασμό και ευλάβεια στην παράδοση του τόπου μας.

Χρησιμοποιούμε τα απολύτως απαραίτητα cookies προκειμένου να χρησιμοποιήσετε με ευκολία και ασφάλεια της υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας.

Σύνδεση
Megamenu
Καλάθι
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι