Λίγα λόγια για εμάς

Κοντά στις ρίζες μας και στην παράδοση

Η τουριστική άνθηση του νησιού τα τελευταία χρόνια έφερε την τοπική κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις της Αστυπάλαιας σε επαφή με χιλιάδες επισκέπτες, από όλο τον κόσμο. Οι πατροπαράδοτες συνταγές της αγκαλιάστηκαν και η επιβράβευση για τη χρήση αγνών υλικών, που προσφέρει απλόχερα η Αστυπαλίτικη γη, ήταν συγκινητική. Τόσο, που αποτέλεσαν την απαρχή της σκέψης μας για την δημιουργια του εργαστηρίου παραδοσιακών προϊόντων “Ηλιάνα”.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλες τις πολύτιμες συνταγές της Αστυπάλαιας, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Αυτές που έχουν ταξιδέψει από στόμα σε στόμα, ξεκινώντας αιώνες πίσω για να φτάσουν στο σήμερα. Και θέσαμε ένα στόχο: να κρατήσουμε ζωντανές αυτές τις γεύσεις. Και δώσαμε μια υπόσχεση: να μη θυσιάσουμε ποτέ την ποιότητα.

Έτσι, το 2007 προχωρήσαμε στην επένδυση και στη δημιουργία του εργαστηρίου μας, στην Χώρα της Αστυπάλαιας, σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Με οδηγό τη φιλοσοφία μας, που δεν είναι άλλη από το να τιμάμε τις ρίζες και να σεβόμαστε την παράδοση αυτού του τόπου.

Παρότι ακολουθούνται ευλαβικά οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια ποιότητας και το εργαστήριο από την αρχή της λειτουργίας του έχει πιστοποιηθεί με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000:2005). Όπως παλιά, χρησιμοποιούμε μόνο αγνά τοπικά υλικά, την παραδοσιακή χειρονακτική διαδικασία και φυσικά πολύ μεράκι, αφού δουλεύουμε εμείς οι ίδιοι. Χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας τον κρόκο Αστυπάλαιας (σαφράν), χλωρή (τοπικό τυρί), γάλα και θυμαρίσιο μέλι (όλα ντόπια) και μαστίχα Χίου, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.

Παντρεύοντας το χθες με το σήμερα

Όραμα μας είναι να αναβιώσουμε  και να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις αυθεντικές συνταγές του νησιού, χρησιμοποιώντας υλικά άριστης ποιότητας από την αστυπαλίτικη γη, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που θα ταξιδέψουν από τη νησιωτική Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ζεστό, γεμάτο φρέσκα αρώματα και χρώματα, το εργαστήριο “Ηλιάνα” παντρεύει το χθες με το σήμερα, παρασκευάζοντας γνήσια τοπικά προϊόντα με σεβασμό και ευλάβεια στην παράδοση του τόπου μας.

Χρησιμοποιούμε τα απολύτως απαραίτητα cookies προκειμένου να χρησιμοποιήσετε με ευκολία και ασφάλεια της υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας.

Σύνδεση
Megamenu
Καλάθι
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι